U kunt NU iets doen!

Het “Collectif du Protection des Levriers”, waar Greyhounds Rescue Holland één van de initiatiefnemers van is, heeft bereikt dat Mevrouw Michèle Striffler, Frans lid van het Europees Parlement, een Schriftelijke Verklaring heeft ingediend. Hierin wordt aan de Europese Commissie de onmiddellijke beëindiging van de mishandeling van windhonden in Europa gevraagd. Windhonden moeten als huisdieren worden beschouwd en op passende wijze worden beschermd. De Commissie wordt verzocht er alles aan te doen wat in haar vermogen ligt om de correcte toepassing door de lidstaten van de EU-wetgeving op het gebied van dierenwelzijn te waarborgen en concrete acties aan te bevelen die erop zijn gericht onmiddellijk een einde te maken aan de wreedheden tegen windhonden in Europa.
Hiermee zou een einde komen aan de verschrikkelijke situatie waarin de Spaanse greyhounds (Galgos) en de greyhounds in Ierland en Engeland moeten leven en sterven.

De verklaring is door negen andere Europarlementariërs mede ondertekend.
Wanneer een meerderheid van het Europees Parlement tekent wordt de Geschreven Verklaring doorgestuurd naar de EU Commissie voor vervolgactie en officieel opgetekend.

In naam van het Collectif heeft Greyhounds Rescue Holland, met de hulp van GINN en de Stichting DutchGalgoLobby meer dan 300 brieven gestuurd aan de Europarlementariërs van de Noord-Europese landen om hun steun te vragen door het plaatsen van hun handtekening voor de Schriftelijke Verklaring 0006/2013.

Wij vragen uw hulp!

Als u clicked op de onderstaande adressenlijst, kunt u naar elke Nederlandse Europarlementariër een email sturen.

<click hier voor de adressenlijst>