Eindelijk lijkt er iets te gebeuren in Spanje! (Artikel 17 oktober 2012)

Het Spaanse mininisterie van landbouw en de gemeente Montcada I Reixac hebben een Spaanse jager die zijn honden mishandelt een boete opgelegd van, in totaal € 19000. Dat is de hoogst mogelijke boete die in Catelonië voor een dergelijk misdrijf staat. Op het terrein van de jager werden de overblijfselen van 23 honden gevonden.
De meeste honden waren begraven en één hond was slechts uren voor de ontdekking vergiftigd.
Het ministerie van landbouw heeft aan Faustino L.P. een verbod opgelegd gedurende een periode van vijf jaar op het bezit van dieren vanwege het verwaarlozen of fysiek geweld aan doen van de dieren, het houden van de honden zonder ze de benodigde voeding te geven, het slechte huisvesten van de dieren met onvoldoende faciliteiten vanuit het oogpunt van hygiëne en de gezondheid en voor het onthouden van medische zorg van de honden.
De feiten kwamen aan het licht in december 2012, toen Stichting Altarriba en DAR Animal Rescue de aanwezigheid van 33 honden in zeer slechte omstandigheden op een boerderij van Montcada documenteerden. De dieren werden enkele dagen later in beslag genomen door een speciale politie eenheid.

Lees hier het volledige artikel in het Nederlands (en hier het oorspronkelijke Spaanse artikel)