De lokale overheid van Castilla y León subsidieert onderwijs in de jacht op publieke scholen voor jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 12 jaar..

De overeenkomst werd getekend op verzoek van de ‘Federación de Caza’ (federatie van de jacht) van deze gemeenschap en zij hebben hiervoor al € 303.000 toegewezen gekregen.

Bedenk hierbij dat de lokale overheid van Castilla y León recentelijk nog subsidies voor 250 educatieve activiteiten ten behoeve van het milieu heeft afgeschaft, welke door middel van getekende overeenkomsten werden beheerd door culturele verenigingen, burger verenigingen en gemeenten uit de regio. Ze hebben ook het grootste deel van de milieu-technici, die voor deze activiteiten ingehuurd werden, afgedankt. ‘Ecologistas en Acción’ (Ecologen in actie) verzoekt de ouderraden van de scholen “om te weigeren dat hun kinderen onderwijs in oorlog krijgen”.

Ook de jacht met Galgo’s wordt op deze manier in de lagere schoolklassen op een positieve wijze aan de kinderen gepresenteerd. De afschuwelijke mishandelingen van de Galgo’s worden hier natuurlijk stelselmatig ontweken en ontkend. DutchGalgoLobby zal deze ontwikkeling daarom onder de aandacht brengen bij de Nederlandse en Europese politiek.

Lees hier de Nederlandse vertaling van  het volledige artikel in de Spaanse krant ‘diagonal periodico’. Het originele artikel in het Spaans vindt u hier.