Onlangs zijn in Spanje 30.000 handtekeningen tegen de mishandeling van Galgo’s aangeboden aan de Spaanse minister president Mariano Rajoy. Zijn reactie, bij monde van zijn woordvoerder Jorge Moragas, Director of the Office of the Prime Minister, is veelzeggend.

In de antwoordbrief wordt onder meer vermeld dat de mishandeling van specifiek jachthonden slechts een opinie  is van de opstellers van de petitie. Daarnaast spreekt de premier van ‘geïsoleerde gevallen van wreedheid‘ waarmee de jaarlijkse mishandeling van meer dan 50.000 Galgo’s opnieuw wordt ontkend.

Tenslotte stelt de premier Mariano Rajoy dat soortgelijke mishandeling ook in andere omringende landen helaas voorkomt. (dit is gelukkig eveneens onwaar; de enorme schaal waarop de mishandeling van Galgo’s plaatsvindt is een typisch Spaanse ‘traditie’).

Al met al een bagatelliserende reactie waarbij de misstanden welhaast worden ontkend en de 30.000 mensen die een handtekening hebben gezet onder de petitie zeker niet serieus worden genomen.

Lees hier het volledige antwoord van de Spaanse premier. (Vertaald vanuit het Spaans naar de Engelse taal).