In juni brachten we een bezoek aan een heel bijzondere galgo. Zo bijzonder dat hij een beroemdheid is geworden. Hij heeft ook een eigen facebookpagina. En dat is niet onterecht want deze galgo heeft letterlijk de dood in de ogen gekeken. Maar door zijn ongekende wilskracht en levensdrang heeft hij bewezen dat niets  onmogelijk is als je er maar hard genoeg voor vecht. Deze bijzondere galgo is Lauren!

Lauren in Rome

Onze medewerker Estefanía Pampín Zuidmeer was in Rome en maakte van de gelegenheid gebruik om Lauren te bezoeken. Dat was een geweldige en hartverwarmende ervaring. Lauren is het gezicht geworden van de Spaanse galgo nadat hij in Zuid-Spanje als een stuk vuil werd afgedankt. Net als hij worden jaarlijks meer dan 50.000 galgo’s gedumpt en/of gedood na het jachtseizoen, als ze niet meer goed genoeg presteren voor de jacht. Toen hij gevonden werd kon hij door zware mishandeling alleen zijn kop en ogen bewegen. Hij was ook sterk vermagerd en had grote wonden op zijn poten en rug. Hij werd door Fundación Benjamín Mehnert opgevangen, een opvang in Zuid-Spanje die jaarlijks honderden galgo’s redt en opvangt, en zij besloten voor zijn leven te vechten.

Translation below:LAUREN, abandonado en el infierno.***comparte***Una llamada de teléfono nos pone en sobre aviso; hay un galgo que se encuentra en muy mal estado cerca de una zona marginal. Automáticamente nos pusimos en marcha y fuimos al encuentro de nuestro nuevo protegido. Llegando al lugar nos encontramos con una estampa desalentadora, al pobre de Lauren con no más que un hilo de vida. Su pronóstico es reservado y esperamos facilitaros más información en los próximos días.“Buscamos casas con corazón, para corazones que no tienen casa”Si quieres ADOPTAR a LAUREN http://fundacionbm.com/adopta/Apadrina a LAUREN desde 12€ al mes http://fundacionbm.com/hazte-padrino/Ayuda a seguir salvando vidas.DONATIVOS (para rescate, recuperación y reubicación de animales maltratados)IBAN ES52 2038 9897 106000079077 BIC: CAHMESMMXXXConcepto: Donativo FBM Banco BankiaLAUREN, ABANDONED IN HELL***Please share***One phone call to advise us of the details: A galgo in terrible condition in a marginal neighborhood outside of Seville. We immediately gathered our forces and headed out to find our newest rescue. Arriving on the scene we found a disheartening picture: poor Lauren hanging on to life by a thread. Her prognosis is reserved and we hope to have more information for you in the coming days.

Geplaatst door Fundación Benjamín Mehnert op Donderdag 12 januari 2017

Het was onbekend of hij het ging redden maar Lauren bleek een vechter te zijn. Vier maanden kreeg hij dagelijks fysiotherapie voor hij zelf zijn pootjes kon bewegen. Na maandenlange revalidatie leerde hij weer lopen. En in Rome zagen we hem zelfs rennen, en best hard ook! Lauren bezit een ongekende wilskracht en levensdrang.

Op bezoek bij Lauren!

Hij is dol op andere honden en is ook een beetje de baas in huis. En hij houdt enorm van zijn bank. Hij gaat iedere dag vooruit. En de verhalen over Lauren op zijn facebookpagina YoSoyLauren blijven vele harten raken. Lauren leert ons niet op te geven en altijd te blijven vechten. Net als wij altijd zullen blijven vechten voor Lauren en alle andere galgo’s in nood!

https://www.facebook.com/yosoyLauren/videos/2174010796044733/