bron: boek ‘From heaven to hell’  van Beryl Brennan.

Ophanging
De meest vreselijke manier is ‘Piano Spelen’. De Galgo wordt opgehangen aan een (olijf)boom en kan met zijn poten nog net bij de grond. Het duurt dagen voor de Galgo uiteindelijk overlijdt 

In een diepe bron
Galgo’s worden vaak in een diepe bron gegooid en aan hun lot overgelaten.

Levend verbrand
De Galgo wordt overgoten met een brandbare vloeistof en in brand gestoken of met een bijtend zuur overgoten.

Dodingstation
Big business voor de eigenaren van de dodingsstations. Zij krijgen 5 50 tot € 150 per Galgo die wordt achtergelaten of gevonden op straat.

Euthanasie
De Galgo wordt door een lokale (clandestiene) dierenarts vergast of vergiftigd. Officieel niet toegestaan maar wel goedkoper dan een dodelijke injectie.

Balsemen
De Galgo wordt levend ingespoten met Formaldehyde en sterft een pijnlijke dood. De Galgo wordt vervolgens door universiteiten gebruikt voor experimenten en opleidingen.

Dumpen in een Shelter
De hond wordt bij een Shelter gebracht. In het goede geval wordt er voor de hond een nieuw baasje gevonden … Galguero’s deinzen er niet voor terug de shelters te ‘chanteren’ of te gebruiken voor ‘tijdelijke opslag’ van de honden.

Stok in de bek
De Galguero zet een stok rechtop in de bek van de hond en laat de Galgo aan haar lot over. Het dier sterft een langzame hongerdood

In de vuilnisbak
Tenslotte een eenvoudige wijze om van de hond af te komen. De Galguero dumpt de Galog eenvoudigweg in een diepe vuilnisbak langs de weg.