Galgolinks

Er zijn in Nederland en België een aantal organisaties die de belangen van de Galgo Espaňol behartigen. Naast het onder de aandacht brengen van de Galgoproblematiek concentreren deze stichtingen zich ook vaak op adoptie van Galgo’s die in Spanje zijn gered van straat of uit het dodingsstation.

Indien u interesse heeft in een Galgo als huisdier, of in meer informatie over de Galgoproblematiek in het algemeen, dan beveelt DutchGalgoLobby van harte de onderstaande organisaties aan.

Nederlandse Vereniging Asiel Windhonden

De NVAW richt zich op de winhonden problematiek in Nederland. Jawel, ook in Nederland worden windhonden gebruikt voor stroperij en jacht.

logo_nvaw

Podenco, Galgo & Greyhound

Podenco, Galgo & Greyhound geeft informatie en actuele nieuwtjes over Podenco’s en Spaanse windhonden.

podenco_galgo_greyhound

Grey2K

GREY2K is opgericht in 2001 en is de grootste windhonden beschermingsorganisatie in de Verenigde Staten.grey2k

Galgo Project

GalgoProject bestaat sinds 2013.
GalgoProject helpt achtergelaten, verwaarloosde en mishandelde Galgo’s in Spanje. Ons team bestaat uit zeer gemotiveerde vrijwilligers die zich allemaal onbetaald en met veel enthousiasme inzetten voor het welzijn van de Galgo’s in nood. 

Stichting ProZUS

ProZUS heeft een warm hart voor dieren en in het bijzonder voor de Spaanse hond. Met dit warme hart wil ProZUS stenen verleggen om daadwerkelijk verschil te maken voor de dieren in Spanje. Dit pakt ProZUS op door publiciteit over het lot van de Spaanse hond te verspreiden, voornamelijk over de Galgo Espanol.

prozus_logo

Greyhounds in Nood Nederland

Stichting Greyhounds in Nood Nederland, kortweg GINN, helpt al meer dan 10 jaar verwaarloosde en mishandelde Galgo’s en Greyhounds in binnen- en buitenland.
De afgelopen 11 jaar heeft GINN ervoor gezorgd dat er al meer dan 1400 windhonden hun gouden mandje hebben gevonden

ginn_logo

Halsbanden.com

May Schabelreiter heeft inmiddels 4 honden geadopteerd via Greyhounds in Nood Nederland. Haar hobby is het maken van halsbanden voor grote en kleine viervoeters.

halsbanden_logo

Greyhounds Rescue Holland

Greyhounds Rescue Holland maakt zich sterk om verwaarloosde en mishandelde Greyhounds en Galgo’s in Spanje te helpen. Tevens proberen wij in het land zelf actief te zijn middels voorlichting, een goede dialoog met overheden en samenwerking met diverse opvangcentra.

logo_grh

Greyt Creations

In Spanje is mishandeling, dumping en verwaarlozing een alledaags tafereel.  Ondanks het feit dat de overheid in Spanje zich goed bewust is van het probleem van dierenmishandeling worden er geen stappen ondernomen om er ook maar iets aan te veranderen

logo_greytcreations

Greyhoundfriends

Greyhoundfriends is een groep vrienden die jarenlange ervaring heeft met het plaatsen van Greyhounds en Galgo’s. De organisatie komt op voor deze prachthonden die doorgaans onder erbarmelijke omstandigheden geleefd hebben en nu in Spaanse asielen verblijven.

greyhoundfriendslogo

Galgo Love Foundation

De Galgo Love Foundation zet zich in voor de zwaar mishandelde en verwaarloosde Galgo’s in Spanje, en voor de afgedankte Greyhounds in Engeland.

Het motto van Galgo Love Foundation: Begin bij het begin!

galgo_love_foundation

Scooby Medina

Scooby is een vooraanstaande organisatie die zich bezig houdt met het redden van Galgos (Spaanse windhonden) in Spanje en is het grootste opvangcentrum in het land voor allerlei soorten dieren.

scooby

Hondenspeurder 

Op Hondenspeurder.nl vindt u informatie en links over vele hondenrassen en over diverse onderwerpen die met honden te maken hebben.

hondenspeurder

Galgoworld

Galgoworld is een onderdeel van www.animalinneed.com (Stichting Second Chance Foundation), het asiel La Linea van Peter Koekebakker.

galgoworld_logo